Billiga Fotbollströjor Xabi Alonso bryter Bayern Munichs rekord när Bayer Leverkusen utökar Bundesliga-ledningen

Billiga Fotbollströjor Bayer Leverkusens sensationella säsong visar inga tecken på att sakta ner.

Bundesligatabellens toppade plockade ännu en seger på fredagskvällen, när de besegrade ett kämpande Mainz med 2-1 på BayArena när Xabi Alonso fortsätter att göra underverk i Nordrhein-Westfalen.

Mål från mittfältsduon Granit Xhaka och Robert Andrich förlängde Leverkusens imponerande ledning i Bundesliga-tabellen, med Alonsos män som sätter ett nytt tyskt rekord efter fredagskvällens triumf.

Leverkusen verkar avsluta Bayern Munichs skräckvälde i Bundesliga den här säsongen och de har också stulit ett rekord från de nuvarande tyska mästarna.

Segern mot Mainz innebär att Alonsos Leverkusen nu är 33 matcher obesegrade i alla tävlingar, ett rekord för vilken tysk klubb som helst. Det tidigare rekordet hölls av Bayern under Hansi Flicks ledning under två säsonger mellan 2020 och 2021.

Den obesegrade löpningen på 33 matcher över Bundesliga, Europa League och DFB Pokal började med en 8-0-seger mot Teutonia 05 i början av säsongen 2023/24. Det har varit några fantastiska vinster längs vägen, inklusive en 3-0-kross mot Bayern och två 3-2-segrar över RB Leipzig.

Alonsos sida har bara misslyckats med att vinna fyra matcher den här säsongen – oavgjorda matcher med Bayern, Borussia Dortmund, Stuttgart och Borussia Monchengladbach – och skulle rimligtvis kunna vinna en trippel av titlar vid slutet av kampanjen med tanke på deras sensationella form på sistone.

Leverkusen kommer att sträva efter att förlänga sitt fantastiska rekord när de möter Koln i Bundesliga nästa helg.

Leverkusen verkar vinna sin första Bundesliga-titel den här säsongen och ligger för närvarande 11 poäng före de 33-faldiga mästarna Bayern innan bavarierna möter RB Leipzig på lördagskvällen. De kan också bli den första Bundesligaklubben att gå igenom en hel säsong obesegrad.

Den tyska sidan möter andraligalaget Fortuna Dusseldorf i semifinalen i DFB Pokal också, en tävling de bara har vunnit en gång tidigare 1993. Leverkusen kommer att möta Borussia Monchengladbach, 2. Bundesliga-laget Kaiserslautern eller tredjedivisionslaget Saarburcken om de når finalen.

Fotbollströjor med tryck Alonsos män nådde Europa League sextondelsfinalen efter att ha vunnit alla sex av sina gruppspelsmatcher, inklusive två segrar över Qarabag. Leverkusen har lottats mot det azerbajdzjanska laget i nästa omgång av tävlingen, så de bör säkra sin plats i kvartsfinalen utan problem.

Lämna ett svar