Billiga Fotbollströjor Xavi väger in domarkontroverser när Real Madrid överlever Almeria-skräck

Billiga Fotbollströjor Barcelonas tränare Xavi har upprepat sin oro över att döma i La Liga efter Real Madrids kontroversiella 3-2-seger över Almeria i söndags.

På Santiago Bernabeu hamnade Madrid med 2-0 till La Ligas bottenlag under första halvan av matchen innan tre kontroversiella VAR-samtal efter paus förändrade spelet.

Madrid tilldelades en straff tidigt i andra halvlek som Jude Bellingham omvandlade för att kickstarta comebacken, innan Almeria fick ett mål bortdömt för ett regelbrott, men den största frustrationen för bortafansen kom när Vinicius Junior verkade använda sin överarm för att göra kvitteringen. Dani Carvajal skulle i slutändan slå en vinnare i den 99:e minuten för Carlo Ancelottis lag.

På frågan om hans tankar efter Barcelonas 4-2-seger mot Real Betis, föreslog Xavi att han höll med påståenden om att Madrid tjänar på att döma kontroverser lite för ofta.

”Jag sa redan i Getafe att det skulle bli väldigt svårt att vinna den här ligan”, sa han. ”Det finns folk som inte kommer ihåg men jag tror att vi kan ha sex poäng till i det här mästerskapet.

”Jag minns straffen i Colosseum, den rungande straffen mot Raphinha, Joao Felix mål i Granada… De är inga ursäkter, de är realiteter, situationer i 95:e minuten som alltid kommer med ett kryss…

”Det finns saker som vi inte kontrollerar, alla har sett det idag.”

KOMMER JANUARIÖVERFÖRINGSFÖNSTERET LEVERERA?

Xavi erkände att han delade frustrationerna hos Almeria-chefen Gaizka Garitano, som hävdade att detta inte var första gången han lämnade Bernabeu med en känsla av orättvisa.

”Jag har inte ord för att säga vad som har hänt,” sa Garitano. ”Det här är inte första gången något sådant här har hänt mig här.”

Fotbollströjor med tryck Ett antal Almeria-spelare har öppet kallat ut domaren, inklusive målskytten Edgar Gonzalez.

”Det här är en tävling som borde vara rättvis för alla, och ibland är det svårt att se det”, sa han efter slutsignalen. ”[Madrid-straffen] är en klar foul och jag tror att den andra är handboll. Alla beslut gick till deras fördel.”

Försvararen Marc Pubill tillade: ”Någon bestämde att vi inte kunde vinna och det var vad som hände.”

Lämna ett svar