Fotbollströjor med tryck Ronaldo kritiserades för att se ut att göra obscena gester

Fotbollströjor med tryck Cristiano Ronaldo mötte en uppsjö av kritik efter att ha verkat göra en obscen gest efter slutet på Al Nassrs 3-2-seger mot Al Shabab i en spännande Saudi Pro League-match i söndags.

Den portugisiska forwarden öppnade målskyttet med en straff i den 21:a minuten men Al Nassr behövde ett sent mål från brasilianska Talisca, som slog två gånger, för att avgöra matchen med fyra minuter kvar.

Efter slutsignalen fångade videor på sociala medier Ronaldo när han kupade örat innan han upprepade gånger pumpade fram sin hand framför sitt bäckenområde. Handlingen verkade vara riktad mot de rivaliserande Al Shabab-supportrarna.

I Fotbollströjor med tryck kunde man höra ramsor av ”Messi” som hänvisade till Ronaldos långvariga fotbollsrival från Argentina.

Händelsen fångades inte på tv-kameror, men några saudiska experter sa att Ronaldo borde straffas.

Det har inte kommit något officiellt svar men den saudiska tidningen Asharq al-Awsat sa att det nationella fotbollsförbundet (SAFF) hade inlett en utredning av händelsen.

”Disciplinnämnden står inför det största provet. Vi kommer att vänta och se, säger Waleed Al Farraj, en framstående saudisk författare och tv-värd, på sociala medieplattformen X.

”Allt har sina gränser, oavsett hur känd du är. Så här är de stora ligorna.”

Al Nassr var inte omedelbart tillgänglig för att kommentera.

Den 39-årige Ronaldo har mött liknande kritik tidigare. I april förra året verkade han ta tag i sitt könsorgan när han var på väg till dugout efter slutet av en ligamatch mot Al Hilal, som Al Nassr förlorade med 2-0.

Tidigare den här månaden plockade han upp en Al Hilal-halsduk som kastades på honom från läktaren, satte den i sina shorts och kastade den sedan när han gick mot tunneln efter att Al Nassr förlorat med 2-0 i Riyadh Season Cup-finalen.

billiga fotbollströjor barn Ronaldo, som kom till Al Nassr som free agent i slutet av 2022, toppar den saudiska ligans poänglista med 22 mål på 20 matcher hittills den här säsongen. Al Nassr ligger tvåa i tabellen med 52 poäng, fyra efter Al Hilal, som har en match kvar.

Lämna ett svar