Inter Milan Fotbollströjor 4 vinster och 1 förlust! Romas bortaseger är 4 poäng från topp fyra. Är det rätt val att sparka Mourinho?

Inter Milan Fotbollströjor Det var en fokusmatch i den 25:e omgången av Serie A. Giallorossi Roma besegrade Frosinone med 3-0 i en bortamatch. Även om de fortfarande var rankade 6:a var de bara 4 poäng bakom de fyra bästa och deras chanser att kvalificera sig till Champions League nästa säsong återställdes.I den senaste omgången av Serie A förlorade Roma med 2-4 hemma mot Inter Milan, vilket också var De Rossis första nederlag efter tillträdet. I den första omgången av slutspelet i Europa League i mitten av veckan gjorde Roma oavgjort 1-1 borta mot Feyenoord. Mot nedflyttningslaget Frosinone i den här kampanjen är Red Wolves fortfarande fast beslutna att vinna även om de spelar på bortaplan. I den 40:e minuten av första halvlek fick Huizen bollen på mittfältet och använde sin personliga förmåga att springa långa distanser.Han öppnade målskyttet för Roma med ett underbart skott från toppen av straffområdet, vilket hjälpte laget att leda 1- 0 i första halvlek.

I den andra halvleken fortsatte Romas offensiv oförminskad.I den 71:a minuten fick Cristantes skott på lång håll motståndarens målvakt att missa, och Azmon lade skickligt till ett skott för att utöka poängen. 10 minuter senare skickade Okoli en handboll i straffområdet, och Paredes tog straffen i ett slag, Roma vann tillslut med 3-0. I den här kampanjen hade Roma 57 % av bollen, men deras 13 skott var nästan hälften mindre än hemmalagets 25 skott. Lyckligtvis var poängeffektiviteten med 5 skott på mål och 3 mål anmärkningsvärd. Tillsammans med den unge målvakten Sverals 7 modiga räddningar var det naturligt för Roma att få 3 poäng i bortamatchen.

Efter att De Rossi ersatt Mourinho som Romas brandtränare spelade Giallorossi totalt 5 Serie A-matcher och uppnådde ett bra rekord med 4 vinster och 1 förlust. Under denna period förlorade de bara mot ledaren Inter Milan på hemmaplan. I den matchen spelade även Roma-laget väldigt bra och tog en gång en 2-1-ledning. Att döma av prestandan i spelet är Roma som tränas av De Rossi ännu mer imponerande i andan. Det är dock lite godtyckligt att säga att det är rätt val att sparka Mourinho.

Först och främst var Verona-, Salernitana-, Cagliari- och Frosinone-lagen som De Rossi mötte efter att ha tillträdt alla lag från mitten till lägre med mycket medelstyrka och det var inte svårt att vinna. För det andra,Fotbollskläder med tryck i de två matcherna innan Mourinhos avskedande hade det romska lagets tillstånd förbättrats avsevärt. Men både Lazio och AC Milan har stark styrka, och seger eller nederlag kan bara avgöras på några sekunder. Naturligtvis är De Rossis förbättring av moralen hos romska spelare efter tillträdet fortfarande ganska uppenbar, och hans anda att våga förneka sig själv i spelet är också imponerande. I den här matchen mot Frosinone bytte De Rossi ut huvudcentern Lukaku i förväg trots lagets genomsnittliga prestation i första halvlek och knuffade Azmoun till mittpositionen Resultatet var en mirakulös effekt i andra halvlek.

Men oavsett om det är schemabonusen eller den nya tjänstemannens tre talanger är det ett otvivelaktigt faktum att De Rossi går ganska bra hittills. De Rossis test kommer verkligen att komma om han leder laget till topp fyra den här säsongen och behålls av klubben.

Lämna ett svar