Manchester city tröja Manchester City och Arsenal försöker hålla värmen på Liverpool

Manchester city tröja Med ledarna Liverpool också inblandade i helgen har Manchester City och Arsenal chansen att täppa till gapet i vad som kommer att bli det närmaste Premier League-titelloppet på flera år.

Jurgen Klopps lag vände sin uppmärksamhet mot söndagens Carabao Cup-final mot Chelsea när de kämpade tillbaka för att slå Luton Town på onsdagen för att utöka sin ledning till fyra poäng.

Champions City, liksom Arsenal, har spelat 25 matcher och Liverpool 26, och de reser till Bournemouth på lördagskvällen innan Arsenal försöker kvittera mot Newcastle United.

Med Liverpool på 60 poäng, Manchester City på 56 och Arsenal på 55 vet alla tre lag att chanserna att göra ett misstag är små.

Manchester Citys oavgjorda match mot Chelsea förra helgen avslutade en 11-matcher lång segerserie i alla tävlingar och ändrade något på oddsen i titelracet.

Men en tuff seger över Brentford i mitten av veckan med Haalands mål satte dem på rätt spår igen. Guardiolas lag förväntas skicka ut laget som slog Bournemouth med 4-1 den här gången förra året och göra lika med Assen. Acceptera.

Arsenals sensationella start på 2024 fick ett bakslag på onsdagen när de inte lyckades hitta ett skott på mål när de förlorade med 1-0 mot Porto i åttondelsfinalen i Champions League.

Mikel Artetas sida är värd för Newcastle och har inte råd med någon baksmälla från den här matchen.

Arteta var rasande på matchens funktionärer när lagen senast möttes efter en 0-1-förlust på Tyneside i november, och kallade dem ”pinsamt och skamligt”.

Det var Arsenals första liganederlag för säsongen, men bortsett från en svacka runt jul såg de mer kapabla att ta sig långt efter att ha kämpat mot Manchester Citys angrepp för ett år sedan.

Även om United inte är i strid om titeln, hoppas de kunna markera starten på en ny era med seger över Fulham på lördag, deras första match sedan Jim Ratcliffe slutförde köpet av 25 % av klubben.

Den brittiske miljardären har också investerat hundratals miljoner pund i klubbens infrastruktur, ett ämne han verkligen pratade om när han satte upp sina ambitioner i onsdags.

”Vi har mycket att lära av vår bullriga granne (Manchester City) och vår andra granne (Liverpool). De är fiender i slutet av dagen och det finns inget bättre än att slå ut båda – eller en av dem – från deras dominans. Det är bättre att komma ner, säger Ratcliffe till BBC.

United på sjätte plats tar emot Fulham på hemmaplan när de vill stärka sina ambitioner att ta Tottenham Hotspur och Aston Villa och sluta bland de fyra bästa.

Manchester United tröja billigt har 44 poäng och Villa möter Nottingham Forest på lördag på 49 poäng. Tottenham Hotspur har helgen ledig med 47 poäng.

Crystal Palaces nya manager Oliver Glasner hoppas kunna markera sin första hemmamatch som ansvarig med en avgörande seger mot Burnley i andra botten.

Lämna ett svar