matchtröjor fotboll Hur Man Utds nya vd reagerade på Harry Maguires överföring på 80 miljoner pund

matchtröjor fotboll Nya Manchester United-vd:n Omar Berrada erkände risken som följde med att betala 80 miljoner pund för mittbacken Harry Maguire när Red Devils slog Manchester City till hans signatur 2019.

City och United var båda ute efter att landa Maguire men han hamnade till slut på den röda sidan av Manchester efter att City vägrade att matcha erbjudandet på 80 miljoner pund som accepterades av Leicester City.

Berrada var involverad i Citys beslut att gå ifrån Maguire, vars flytt till Old Trafford bekräftades på lördagen. Tillbaka 2020, efter att City äntligen avslutat sitt mittbackssökande med ett drag på 65 miljoner pund för Ruben Dias, erbjöd Berrada en inblick i hans inställning till affären.

”När du gör investeringar av den typen, när du gör fel har det en betydande inverkan under många år, så vi behövde göra det rätt vid rätt värdering vid rätt tidpunkt men ännu viktigare för rätt spelare,” sa han till Manchester. Kvällsnyheter.

”På samma sätt som vi inte skyndade oss att köpa en mittback förra säsongen efter att inte ha velat värva Maguire för den värderingen, så hade vi i somras en väldigt tydlig uppfattning om vad vi ville ha och lyckligtvis fick vi den spelare vi ville ha på den värdering vi ville ha.”

Örnögda United-fans har grävt i Berradas gamla sociala medieaktivitet efter nyheten om hans byte till Old Trafford, och lyfter fram ett antal inlägg som verkar frossa i Uniteds kamp.

Bland inläggen som har dykt upp igen är Berrada som delar kritik mot förre United-chefen David Moyes, samt ifrågasätter avtalet om att teckna Angel Di Maria 2014 och det bredare ägandet av Glazer-familjen.

Billiga Fotbollströjor United har ännu inte bekräftat Berradas startdatum, med Patrick Stewart fortsätter i en interimsroll för tillfället, men förhoppningarna är höga för 46-åringen, vars roll i Citys uppgång till toppen av berget har fått stor beröm.

Berrada, krediterad för en nyckelroll i Citys förvärv av anfallaren Erling Haaland 2022, har nu i uppdrag att replikera den framgången på andra sidan staden under det inkommande INEOS-ägandet.

Lämna ett svar