Real Madrid ber sommarmålet att inte skriva på ett nytt kontrakt – rapport

Real Madrid tröja 2024 uppges ha bett Alphonso Davies att inte skriva på ett nytt kontrakt med Bayern München i deras ansträngningar att värva stjärnvänsterbacken.

Davies, som nu har gått in i de sista 18 månaderna av sitt nuvarande kontrakt med Bayern, har varit på Madrids transferradar under en tid och ett utgående kontrakt lämnar de tyska mästarna sårbara.”

Det senaste från Sky Sport Tyskland är att det pågår regelbunden kontakt mellan Madrid och Davies’ agent, och spelarens läger har ombedts att inte skriva nya avtal i München som skulle eliminera risken för fri övergång och sannolikt få hans marknadsvärde att skjuta i höjden.

En nytt kontrakt som sträcker sig bortom 2025 verkar inte vara närmare till hands medan förhandlingarna har gått i stå.

90min förklarade redan i början av november att Bayern fruktar en Madrids närmande för Davies, som identifierats som det främsta målet för att förstärka vänsterkanten.

Madrid har saknat en konsekvent vänsterback sedan Marcelos karriär på Bernabeu började avta efter 2018 – han stannade ytterligare fyra år men spelade färre matcher – och Davies anses vara en av de bästa i världen på den positionen. Ferland Mendys skadeproblem har minskat hans långsiktiga lämplighet, medan €5 miljoner-värvningen Fran Garcia har mer av en profil som en spelare tillhörande truppen.

Davies har varit villig att delta i kontraktsförhandlingar med Bayern, men den kanadensiska landslagsmannen söker en lön som passar hans världsklassstatus, och sådana krav har ännu inte blivit uppfyllda. Hans nuvarande villkor kom överens tidigt 2020, när han fortfarande bara var 19 år och hade spelat relativt få gånger.

Chelsea, Liverpool och Manchester City har alla visat intresse för Davies också, men enligt Fotbollströjor med tryck är det förstått att trion av Premier League-klubbar är skeptiska till sina chanser att kunna komma överens om en affär, med övertygelsen om att hans övergripande önskan är att ansluta till Real Madrid.

Davies gjorde först sig namnkunnig som en tonårsstjärna i Vancouver Whitecaps i MLS, anslöt sig till Bayern i januari 2019 efter att en övergång hade kommit överens flera månader tidigare och blev sedan en ordinarie i förstalaget följande säsong.

Lämna ett svar