Manchester United tröja med eget namn kommer att få en massiv träff på 40 miljoner pund på Donny van de Beek efter affären

Manchester United tröja med eget namn har kommit överens om ett avtal med Eintracht Frankfurt som kommer att se Donny van de Beek gå med i ett initialt låneavtal med en option att köpa, har källor bekräftat.

Van de Beek har kämpat för att påverka sedan han kom till Red Devils från Ajax 2020 för £40m (ursprungligen £35m plus £5m i tillägg) och tillbringade två säsonger på lån hos Everton. Det var inte framgångsrikt under perioden.

26-åringen har bara spelat 21 minuter fotboll hela säsongen och har bara gjort 12 matcher för United sedan Erik ten Hag, hans tränare i Ajax, tog över klubben sommaren 2022.

Det är underförstått att en överenskommelse har nåtts med Frankfurt, och han kommer att tillbringa den andra halvan av säsongen på lån i Frankfurt. Avtalet mellan United och de före detta Europa League-mästarna inkluderar köpoptioner och triggers som också kan göra affären permanent, men det är underförstått att det är värt mindre än hälften av vad United betalade för holländaren.

Van de Beek är sugen på en övergång, och Frankfurt hoppas få Manchester Uniteds tillåtelse att gå med i laget innan matchen är slut 2023 för att snabbare kunna integreras i a-laget.

Eintracht Frankfurts sista matcher innan vinteruppehållet blir hemma mot Mönchengladbach den 20 december och borta mot RB Leipzig den 13 januari.

Det avslöjades på tisdagen att Frankfurt förde samtal med Manchester United snabbare än andra lag som var intresserade av att värva Van de Beek i hopp om att få en affär.

Real Sociedad förde samtal med Manchester United för Van de Beek innan samtalen gick igenom under sommaren, men de är fortfarande intresserade, medan La Liga-ledare Girona också överväger ett avtal.

Den tidigare klubben Ajax hoppas kunna värva om den 26-årige spelaren, medan Premier League-duon Crystal Palace och Fulham också är intresserade av spelaren. Men Van de Beek åker till Tyskland med Frankfurt.

Van de Beek kanske inte är den enda Manchester United-spelaren som lämnar i januari. Fotbollströjor med tryck förstår att Casemiro, ett Saudi Pro League-mål, har accepterat att hans tid i klubben kommer medan Jadon Sancho, Raphael Varane och Anthony Martial också står inför osäkerhet. En bestämd framtid eftersom de antingen kommer att frysas ut av Ten Hag eller så kommer deras kontrakt att går ut i slutet av säsongen.

Lämna ett svar