Arsenal fotbollströjor En 2-målsledning var oavgjord! Manchester City går från tredubbla till fjärde plats? Den riktiga motattacken har ännu inte börjat

Arsenal fotbollströjor Fodens foul i sista stund gav bort en straff, och Manchester City, som hade en 2-målsledning, blev till slut lika med 2-2 och tappade segern. Under de senaste 6 Premier League-matcherna har Manchester City, den regerande mästaren, bara vunnit 1 match och är nu endast rankad på fjärde plats i tabellen. Från förra säsongens European Triple Crown till att nu bara tävla om fyra, är Manchester Citys prestation utan tvekan en besvikelse. Det är dock utan tvekan lite för tidigt att dra slutsatser nu.

I den sista omgången av Premier League vände Manchester City Luton med 2-1 på bortaplan för att avsluta sin svit utan vinst på fyra matcher. Mot Crystal Palace i den här kampanjen saknas fortfarande Manchester Citys skyttekung Haaland, yttern Doku och andra. Trots det kontrollerade Manchester City fortfarande situationen efter öppningsmatchen. Under de inledande 24 minuterna gav Foden en assist och Grealish, som har varit i bra form den senaste tiden, gjorde mål med ett skjutskott. Han gjorde mål i tre raka Premier League-matcher för första gången i karriären. I den 54:e minuten av den andra halvleken spelade Manchester City ett fantastiskt samarbete på framsidan.Tonåringen Rico Lewis gjorde sitt första Premier League-mål med ett svepskott.Manchester City utökade sin ledning med 2-0.

Situationen på planen förändrades dock plötsligt. I den 76:e minuten inledde Crystal Palace ett anfall med en lång passning. Schlupp satte in bollen i hög fart och Mateta gjorde ett mål tillbaka med en spade. I den 5:e minuten av stopptid gjorde Foden ett fel i straffområdet och dömde straff, Olise tog straffen och Manchester City blev kvitterat av motståndaren i sista stund.

I den här kampanjen var Manchester Citys bollinnehav så hög som 74%.De tog 19 skott, varav 9 var på mål, och gjorde 2 mål. Men Crystal Palace i bortamatchen hade bara 5 skott, men alla 2 av deras skott på mål omvandlades till mål.Den offensiva effektiviteten fick Manchester City att skämmas. I Premier League-tabellen ligger Manchester City, som har spelat 17 omgångar, fyra med 34 poäng, 3 poäng bakom Liverpool, ledaren med en match mindre, men detta gap kommer sannolikt att utökas ytterligare efter slutet av denna omgång.

Vann bara en match på 6 omgångar och föll från toppen till fjärde plats.Detta resultat kan tyckas oväntat, men i själva verket är det inte överraskande. Faktum är att efter att ha förlorat kaptenen Gundogan på sommaren och mittfältaren De Bruyne saknats under en lång tid på grund av skada, tvingades Guardiola ge upp sin bästa passnings- och kontrolltaktik, vilket gjorde Manchester Citys anfall mer direkt. . Det var också under denna period som den belgiske yttern Doku använde sin fantastiska snabbhet och genombrottsförmåga för att pressa ut Grealish och bli huvudkraften. Även om det verkar lite oförenligt med Manchester City som helhet, kan Dokus tekniska egenskaper ge Manchester City en ny sprängpunkt på förstaplatsen och därigenom minska det defensiva trycket på Haaland. Detta är också den viktigaste anledningen till att Manchester City kunde leda Premier League tidigare.

Men efter 3-3-avgörandet mot Tottenham blev Doku befriad från spelet på grund av muskeltrötthet, och då tog Haaland också vapenvila eftersom hans kropp var överväldigad. Detta fick också Manchester City att stöta på enorma problem i offensiven. Utan Haaland och Doku kan Manchester City bara pressa formationen framåt för att få offensiva numeriska fördelar. Detta är faktiskt en förenklad version av den forwardslösa formationen under de två föregående säsongerna. Anledningen till att den kallas en förenklad version, naturligtvis eftersom det inte finns någon De Bruyne. Detta lämnade dock ett stort hål i Manchester Citys backförsvar. Om man tar det här spelet som ett exempel, gjorde Crystal Palaces kontring i första halvlek nästan till att Ederson fick rött kort för en foul.I andra halvlek penetrerade långpassningskontringen direkt Manchester Citys försvar, och straffsparken före slutet var också Crystal Palaces Det orimliga genombrottet orsakade kaos i Manchester Citys försvar.

Mittfältet saknar dominans, de två främsta spelarna längst fram är frånvarande och Kyle Walkers åldrande i försvaret gör att Ruben Dias gradvis tappar täckning.Manchester Citys oavgjorda match mot Crystal Palace kan tyckas oväntat, men det är faktiskt rimligt. Det kan dock ses av Billiga Fotbollströjors beslutsamhet att skicka iväg Phillips att de fortfarande har stor sannolikhet för förstärkningar i vinterfönstret.Påsammans med De Bruynes återkomst kommer Haaland också att återfå känslan av att göra mål. Då kommer starkaste Manchester City med 3-2-4-1 återigen att dominera världen.