Barcelona ser Isak som Lewandowski-ersättare

Fotbollsdräkt barn Barcelona tittar på ett drag för att värva Newcastle-forwarden Alexander Isak eftersom klubben överväger långsiktiga ersättare för Robert Lewandowski.

Lewandowski gjorde 33 mål i alla tävlingar för Barcelona förra säsongen, men veterananfallaren fyllde 35 förra månaden och det spanska laget planerar för det långsiktiga som mittanfallare.

Isak anses vara ett namn på katalanernas radar, där forwarden har utmärkt sig sedan han lämnade Real Sociedad för Newcastle.

23-åringen har gjort 12 mål på bara 21 Premier League-starter sedan han bytte Spanien mot St James’ Park och Fichajes, via Daily Mail, rapporterar att Barcelona är intresserade av en affär.

Att värva den svenska landslagsspelaren ser dock ut som en svår uppgift för Barcelona med tanke på klubbens pågående ekonomiska problem. Newcastle värvade Isak i ett klubbrekordkontrakt på 63 miljoner pund 2022 och har litet intresse av att låta forwarden lämna med tanke på hans inverkan på Tyneside.

Eddie Howes lag säkrade Champions League-kvalet för första gången sedan 2002/03 förra säsongen och kommer att inleda sin europeiska kampanj mot AC Milan på San Siro på tisdag kväll.

Williams nuvarande kontrakt går ut i slutet av säsongen och en mängd sidor övervakar hans situation med det spanska laget. 21-åringen har glänst sedan han bröt sig in i a-laget i Bilbao och har tjänat 10 landskamper för Spanien sedan sin seniordebut 2022 och gjort två mål.

Aston Villa har tidigare kopplats till en flytt, medan Liverpool överväger yttern mitt i intresset för Mohamed Salah från Saudi Pro League. Salah kommer att ha bara 12 månader kvar av sitt Liverpool-kontrakt i slutet av säsongen.

Athletic Bilbao är angelägna om att komma överens om ett nytt kontrakt med den högt rankade Williams, vars äldre bror, Inaki, är en nuvarande lagkamrat och har gjort 387 matcher hittills i en enklubbskarriär med den baskiska sidan.

Klubbens president, Jon Uriarte, Manchester City tröja med eget namn har sagt att Bilbao inte har gett upp hoppet om att övertala Williams att skriva på en förlängning.

Lämna ett svar