barcelona tröja Chelsea ytter säger att klubben har ”tur som har” Pochettino

barcelona tröja Noni Madueke har sagt att Chelsea har ”tur som har” Mauricio Pochettino och erkänner att han ”inte kan skylla på” den nya huvudtränaren.

Pochettino tog ansvaret för Chelsea under sommaren, då västra Londonbor vill bygga om från sin lägsta ligaavslutning sedan kampanjen 1993/93 förra säsongen.

Argentinaren har gjort en blandad start på säsongens resultat, men det har funnits tecken på att Chelseas nya utseendetrupp börjar sätta sig under hans ledning.

Pochettino har fått i uppdrag att ta med det bästa från en dyrt sammansatt och oerfaren trupp, med Madueke säker på att den tidigare PSG- och Spurs-tränaren är rätt man för jobbet.

”Han är också transparent vilket är väldigt viktigt, att veta var du står och vad han förväntar sig av dig. Han vet när han ska vara riktigt tuff mot mig och när han ska lägga en arm runt mig. Jag kan inte klandra honom.

”Han är en riktigt bra man manager. Han har skapat en kultur där vi är bröder utanför planen. Det hjälper att vi har en ung trupp så vi är mycket med varandra ändå. Vi har tur som har honom.”

Madueke skrev på för Chelsea från PSV Eindhoven för en avgift på 28,5 miljoner pund under transferfönstret i januari och har sedan dess gjort 15 matcher i alla tävlingar.

Den engelske U21-landskampen är angelägen om att få en vanlig roll och säger att Chelseas tro på att säkra sin signatur ger honom förtroende för att han kan påverka.

”Du känner till planen för klubben. Fotbollströjor med tryck Om de har rekryterat dig att komma och gå med i projektet säger det något om din förmåga. Det är bra att veta i bakhuvudet.”

Lämna ett svar