billiga fotbollskläder barn Fem gånger tände Lionel Messi upp Champions League

billiga fotbollskläder barn Det finns få superlativ ännu att skänkas till Lionel Messi, den argentinska superstjärnan som fortfarande är en av de allra bästa fotbollsspelarna i spelet.

Få spelare har haft en sådan inverkan på världsfotbollens toppnivå, med den 35-årige världscupvinnaren som regelbundet lyser upp Champions League-scenen genom åren.

Här är fem av Lionel Messis bästa Champions League-uppvisningar.

Barcelona vs Arsenal, Champions League kvartsfinal – 2010

Av någon anledning kvarstår det nästan snobberi och arrogans bland en del av Premier League-fansen att en spelare inte verkligen kan betraktas som en stor om de inte har testat sig i engelsk fotboll eller mot Englands elit.

Det är naturligtvis skräp, och Messis förstörelse av Arsenal på egen hand 2010 avslutade alla orimliga och hypotetiska diskussioner om huruvida han kunde klippa det en våt, blåsig natt på Stoke.

Barcelona var favoriter på väg in i den andra delen av sitt kvartsfinalmöte med Arsene Wengers lag, efter att ha säkrat oavgjort 2-2 på Emirates, även om de hamnade under på ett överraskande sätt till ett Nicklas Bendtner-mål.

Berättelsen om att Lord Bendtner stal Messis åska var dock för bra för att vara sant, eftersom den lilla argentinaren producerade en nästan enkel massaker med fyra mål för att besegla Barcelonas plats i de fyra senaste.

Arsenal-försvaret klarade helt enkelt inte av Messi när han sköt hem sina två första för kvällen, innan ett härligt chip säkrade hans hattrick och fördubblade Barcelonas fördel.

Han gjorde en fjärde ur en spetsig vinkel för att fullborda poängen, och blev den första spelaren i Champions League-eran att göra fyra mål i en enda match under utslagsfasen. Real Madrid 0-2 Barcelona, Champions League semifinal – 2011 Ärkerivalerna Real Madrid väntade i en helspansk semifinal 2011 och det var återigen Messi som avgjorde tävlingen i ett El Clásico-möte med hög insats. När han reste till Bernabeu för den första etappen, satte Messi Barcelona på randen av ett sista framträdande tack vare en sublim tvåmålsprestation. För det första öppnade han målskyttet efter att ha kommit över framsidan av Sergio Ramos för att vända hem Ibrahim Affelays inlägg, innan ett fantastiskt individuellt mål satte de katalanska gästerna i kontroll över kvitteringen. Efter att ha hämtat bollinnehav mitt på Real Madrids planhalva, inledde han ett fascinerande sololopp som såg honom gå förbi fyra Real Madrid-försvarare innan han lugnt avslutade för att lägga spelet till sängs. Oavgjort i den andra omgången såg Pep Guardiolas sida igenom, där engelskt motstånd väntade. Barcelona 3-1 Manchester United, Champions League-final – 2011 Messi lyfte den berömda gamla trofén för tredje gången tack vare en briljant laguppvisning på Wembley, en prestation som ledde till att Manchester United-tränaren Sir Alex Ferguson beskrev Barcelona som den bästa sida han någonsin mött. Den katalanska sidan gick in i spektaklet som favoriter, i en revansch av finalen två år tidigare där de också hade segrat. Messi visade sig vara arkitekten bakom en briljant fotbollsuppvisning, Pep Guardiolas sida visade sin tiki-taka-stil på höjden av sin framgång för att försegla en berömd seger. En dominerande prestation hade Messi i centrum och gjorde mål med ett häftigt driv för att lägga sitt lag i ledningen efter att Wayne Rooney hade ställt in Pedros inledning.

David Villas fina avslut förseglade trofén, Barcelona krönte Europas mästare ännu en gång.

Barcelona 7-1 Bayer Leverkusen, Champions League senast 16 – 2012 Peak Messi och ytterligare en enmansförstörelse av till synes hjälplösa motståndare. Bayer Leverkusen var laget som demonterades denna gång, på väg till Camp Nou i sextondelsfinalen för att vända ett tvåmålsunderläge i första omgången. Deras förhoppningar slocknade dock snart, eftersom en Messi-klinik som avslutade säkrade Barcelona en 7-1-seger i andra sträckan, Barcas nummer 10 blev den första spelaren i Champions League-eran att göra mål fem gånger i en enda match. Ett par signaturmarker lades till forwardens ändlösa höjdpunktsrulle, med tre perfekta vänsterfotsavslutningar som fullbordade rutten.

Chanser slösades bort av båda sidor innan Messi tog förfarandet i egna händer och slog Manuel Neuer vid sin närmaste stolpe för sin första innan han gjorde ett ikoniskt utslagsmål.

Messi placerade Bayern-försvararen Jerome Boateng och lämnade den tyska landslagsspelaren i en hög på gräsmattan med en skarp finte innan han skickligt chippade Neuer för att ge det spanska laget kontroll.

fotbollströjor barn Manchester City Senare satte han Neymar för det tredje målet för att fullborda segern, Barcelona avancerade trots nederlag i den andra omgången och krönte Europas mästare för femte gången med sista framgång över Juventus.

Lämna ett svar