billiga fotbollströjor med tryck Omröstningen om Ballon d’Or 2023 – Final Ranking

billiga fotbollströjor med tryck Lionel Messi har utsetts till vinnare av Ballon d’Or för en rekordåttonde gången, med 36-åringen erkänd som världens bästa spelare för 2023.

Messis åttonde krona kommer efter att ha lett Argentina till VM-framgångar i Qatar i vintras, där forwarden gjorde sju mål i turneringen – inklusive en sista match mot Frankrike – för att vinna Guldbollen.

Erling Haaland var tvåa för utmärkelsen efter en rekordstor debutsäsong i Manchester City, en där norskan gjorde 52 mål i alla tävlingar när Citizens vann en Premier League, FA Cup och Champions League-treble under Pep Guardiola.

Kylian Mbappe, den ledande målskytten vid VM 2022, avrundade de tre bästa, medan Jude Bellingham var den högst placerade engelsmannen i omröstningen, på 18:e plats. 20-åringen tog även hem Kopa Trophy som världsfotbollens bästa unga talang, före Bayern Münchens Jamal Musiala.

Aitana Bonmatí utsågs till vinnaren av Ballon d’Or Féminin 2023, efter att ha ingått i Barcelona-laget som vann en kontinental treble förra säsongen och den spanska truppen som vann dam-VM för första gången. Bonmati utsågs till turneringens spelare i den senare framgången och slutade före Chelseas Sam Kerr och klubbkamraten Salma Paralluelo i omröstningen.

Pierre-Emerick Aubameyangs tid i Premier League kan ha slutat på en sur ton, men under en kort tid var den gabonesiske målskytten en av divisionens främsta målskyttar. Aubameyang skrev på för Arsenal i ett klubbrekordavtal från Borussia Dortmund i januari 2018 och slog omedelbart in på engelsk fotboll, med 10 mål på sina första 13 Premier League-matcher.

Forwardens första hela säsong såg Aubameyang göra 22 ligamål under 2018/19 för att vinna en del av Guldstöveln, i en trevägsmatch i Afrika om priset tillsammans med Liverpool-paret Mohamed Salah och Sadio Mane.

Diego Costa kan matcha Aubameyangs rekord på 20 bortamål på 33 matcher, efter att ha gjort ett omedelbart genomslag efter att ha skrivit på för Chelsea från Atletico Madrid. Jose Mourinhos sökande efter en kontaktpunkt såg att Blues värvade den spanska morren, Fotbollskläder barn vars blandning av aggression och förväntan fick honom att sparka Chelsea till titeln i sin debutkampanj.

Costa gjorde 52 mål på 89 ligamatcher under tre säsonger på Stamford Bridge, vilket bröt 20-målsbarriären under titelvinnande säsonger 2014/15 och 2016/17. Hans mål-per-match-förhållande är det bästa från alla Chelsea-spelare att göra 50+ mål för klubben i Premier League.

Lämna ett svar