Chelsea tröja 2024 Roma tar emot Ajax med Champions League-gruppledning på linjen

Chelsea tröja 2024 Förra säsongen kunde Roma spela rollen som uppstickaren i Champions League. Giallorosse gjorde sin debut i tävlingen och använde denna ovana till sin fördel, och fångade nästan alla motståndare med sin unika blandning av snabbhet, kreativitet och defensiva nous. Från de inledande omgångarna i Glasgow till deras nästan upprörda Barcelona på Stadio Olimpico, lät kvinnorna i Rom hela Europa veta att de menade allvar – det här var inget sken; Giallorosse var där för att vinna.

Med mer band på huvudstadsklubben kommer motståndarna sannolikt inte att bli förvånade den här gången, men det hindrade inte Manuela Giugliano och Lupi från att dra en kanin ur hatten mot Bayern München förra veckan. Under två mål med en halvtimme kvar att spela häpnade Roma de regerande tyska mästarna med två sena mål och stal en värdefull poäng på vägen från gruppfavoriterna.

Tack vare Giuglianos och den kanadensiska forwarden Evelyne Viens kombinerade hjältemod, går Roma in på matchdag 2 på andra plats, även med Bayern München, när de förbereder sig för att ta emot gruppledande Ajax. Även om det fortfarande är tidiga dagar, om München halkar mot PSG på vägen imorgon och Roma vinner, kommer Giallorosse att sitta ganska bra på första plats.

Under förra säsongens Champions League-kampanj tvingades Roma spela sina hemmamatcher i Latina eftersom Tre Fontane inte var utrustad med belysning – en situation som klubben åtgärdade. Förutom den nya belysningsbanken lade klubben till nya sittplatser (och faktiska sittplatser) och ett mediacenter för presskonferenser, vilket banade väg för europeiska nätter på Romas hemmaplan.

Medan endast en av Ajax tre anfallare hittade nätmaskorna mot PSG förra veckan, med sammanlagt 21 mål + assist i ligaspelet, kommer Roma att få sitt arbete avbrutet för dem när de försöker fånga Romée Leuchters kombinerade talanger, Chastity Grant och Tiny Hoekstra, som gjorde matchvinnaren mot Parsiens i torsdags.

Trots Hoekstras hjältemod är Leuchter den verkliga framstående bland denna trio. Med sju mål och tre assist på bara 603 ligaminuter är den 22-årige holländska mittforwarden på god väg att kvittera förra säsongens prestation, där hon gjorde 17 mål på bara 18 matcher. Lägg till de 25 som hon gjorde under säsongen 2021-2022, så börjar Leuchter se ut som en av de mest produktiva anfallarna i spelet.

Vi avslutar vår förhandstitt med att lyfta fram Romas bästa sommarvärvning. Viens, en 26-årig forward från L’Ancienne-Lorette, Quebec, har slagit till med Roma och gjort sex mål på bara 570 minuter i alla tävlingar. Viens, det tidigare femte totala draftvalet i 2020 NWSL-draften, har varit lite av en vagabond i sin korta karriär, och gjorde stopp i Paris, New York och Sverige innan hon skrev på med Roma i sommar.

Med forwards Paloma Lazaro, Andressa Alves och Sophie Roman-Haug som lämnade klubben innan säsongen började, hade Alessandro Spugna ett stort hål att fylla framme. Lazaro visade sig vara en kopplingsmålskytt; Alves gjorde lite av varje, medan Roman-Haug imponerade med sin kroppslighet och luftförmåga.

Men i Viens snubblade Roma in i en helt annan dynamik. Under sin korta tid i klubben har Viens visat upp Inzaghi-liknande rörelser i boxen och utanför bollen, ett avgörande första steg som skapar separation från försvarare och en mördande finish – vi har till och med sett henne göra ett par kvar. -fotade mål.

Med ett ord kan hon vara den perfekta anfallaren för Spugnas anfall. Med Viens kraftfulla löpningar kompletterade med Emilie Haavis hantverk och teknik på motsatt flank, öppnar Romas två breda kvinnor upp tunnland utrymme för Valentina Giacinti i mitten. Och vad mer är, Viens kan glida i mitten för att hjälpa Giacinti eller till och med ta på sig hennes roll när det behövs. Den här trions kombinerade snabbhet och smidighet håller motståndarna oskadade, vilket underblåser Romas fantastiska attack.

Om Roma har någon chans att upprepa förra säsongens marsch till kvartsfinalen (och eventuellt därefter), Köpa Billiga Fotbollströjor kan du satsa din bottendollar (eller looney, så att säga) att klubbens ambidextrous Quebecois kommer att vara starkt involverad.

Lämna ett svar