Fotbollströjor Billigt De fem Premier League-ytter med flest assist den här säsongen

Fotbollströjor Billigt Rollen som en Premier League-ytter har förändrats sedan deras huvudansvar var att slänga ner kanterna och osjälviskt skapa chanser för mittanfallare, men de allra bästa bedöms fortfarande på assist.

Framväxten av inside-forward och en ökad betoning på ytterbackar för att skapa chanser har suddat ut gränserna för vad en ytter ska vara, även om skapande och chanstagande fortfarande står högt på att-göra-listan för Premier League-breddspelare.

Den här säsongen har ett antal kantspelare visat sin skicklighet när det kommer till att göra mål och vi har rankat de fem med flest Premier League-assists 2023/24 hittills.

Svaret på var och en av dessa frågor är subjektivt, men Manchester City-mannen har spelat en stor del av sin fotboll i en bred roll under Pep Guardiola.

Han har gjort ett bra jobb med det också. Foden kanske längtar efter den centrala roll Julian Alvarez har haft hittills den här säsongen, men han har fortfarande spelat in ett bra mål och tre assist från sju ligastarter.

Aston Villa slog sitt transferrekord för att värva Moussa Diaby från Bayer Leverkusen under sommaren och de tidiga bevisen är att det var väl använda pengar.

Diaby hade kopplats ihop med några av Europas elit under en framgångsrik period i Tyskland, men bestämde sig för att gå med i Unai Emerys spännande projekt på Villa Park för en avgift värd upp till 51,9 miljoner pund.

24-åringen har gjort en bra start för Villa, gjort två mål och gett tre assist. Han har skapat uppmuntrande överenskommelser med Ollie Watkins och tidigare Leverkusen-lagkamraten Leon Bailey i den sista tredjedelen, för att slå marken i Premier League.

Förbisett för det senaste Frankrike-truppen kommer den 10-landskamper att hoppas att en säsong av Premier League-produktivitet kan ge honom inkludering för Les Bleus inför nästa sommars EM.

Den japanska landslagsspelaren har varit en uppenbarelse sedan han bröt sig in i Brighton-laget förra säsongen, där hans orädda dribblingar har fått försvarare att rulla tillbaka i rädsla.

Mitoma kan vara magiskt att titta på när han flyger, inklusive ett glittrande solomål som gjordes mot Wolves tidigare den här säsongen, där 26-åringen tog sig an fyra utmaningar innan han sköt hem.

Mohamed Salah har varit en produktionsmaskin sedan han skrev på för Liverpool, och producerat fler målinsatser än någon annan spelare i Premier League på den tiden.

Salah har nu gjort 142 ligamål på lite över sex säsonger med de röda, men har nu utvecklat sitt spel till att bli Liverpools ledande kreativa hot. 31-åringen toppar Premier League för stora skapade chanser (9) den här säsongen, siffror som har gett fyra assist.

Han har fem mål och fyra assist på bara åtta Premier League-matcher för Liverpool den här säsongen. Det är inte konstigt att de röda tackade nej till ett stort bud från Saudi Pro League förra sommaren.

Pedro Neto leder ligan för assist den här säsongen (5) med Wolves yttertopp i Premier League för skapade mål, tillsammans med Tottenhams James Maddison och Newcastle-backen Kieran Trippier.

Efter en eländig tur med skador har Neto börjat uppfylla den potential som först visades under en spännande uppkomst på Molineux.

23-åringen har varit elektrisk under säsongens inledande veckor, Fotbollströjor med tryck online med ett antal toppklubbar som enligt uppgift överväger att återuppta sitt intresse för Portugals landslagsspelare.

Lämna ett svar