Liverpool tröja med eget namn Att välja den bästa u23-laget i världsfotbollen just nu

Liverpool tröja med eget namn När ikoniska namn från det senaste decenniet når slutet av sin karriär, finns det en framväxande generation som vill bli nästa Messis, Ronaldos och Lewandowskis i sin era.

Kylian Mbappe och Erling Haaland anses allmänt vara de naturliga arvingarna till tronen till dessa titaner, men vilka är de bästa i gänget som växer fram bakom dem?

Vi har skapat en bästa XI av spelare under 23 år, en urvalsprocess som gör även herrarna Mbappe och Haaland för gamla för att presentera. Vart och ett av dessa namn kommer att försöka bli de bästa i sin generation.

Målvakter tenderar att mogna senare än sina ytterkollegor, och de bästa når ofta inte sin topp förrän i trettioårsåldern. Anatoliy Trubin är en av nästa generation som växer fram, tillsammans med Gianluigi Donnarumma, Diogo Costa och Gregor Kobel, som alla är lite för gamla för att vara med i detta XI.

Trubin – som har vunnit sju seniorlandskamper för Ukraina – lämnade sitt hemland under sommaren för att skriva på för portugisiska mästarna Benfica. 22-åringen utsågs till den ukrainska Premier Leagues Årets målvakt i var och en av de två senaste kampanjerna och verkar redo att testa sig själv på en högre nivå i Lissabon.

I en tid där bidrag från ytterbacken eftersträvas mer än någonsin, är det lätt att se varför Jeremie Frimpong är så efterfrågad. 22-åringen gjorde åtta mål och lade på sju assist enbart i ligan förra säsongen, vilket gav honom en inkludering i Bundesliga Team of the Season.

Frimpong – som gjorde sin internationella debut för Nederländerna i oktober – skrev på ett nytt kontrakt med Leverkusen tidigare den här månaden, eftersom tyskarna försöker avvärja rykten om intresse från Manchester United och Barcelona. Högerbacken har inlett den nya säsongen i stark form, med fem målinblandningar på sju matcher.

William Salibas tidiga säsongsform har fått vissa att antyda att försvararen redan är bland de bästa mittbackarna i spelet. Fransmannen har varit enastående eftersom Arsenal har fått en obesegrad start på kampanjen, med hans frånvaro under inkörningen en faktor till att Gunners titel kollapsade förra säsongen.

22-åringen verkar ha allt som en mittback, med atleticism att matcha vilken forward som helst och cool att spela självsäkert bakifrån. Saliba tog en oortodox väg till Arsenals första lag, men han är där för att stanna. Han är oersättlig för Mikel Artetas sida.

Manchester City spenderade stora pengar på att värva Josko Gvardiol från RB Leipzig förra sommaren, med 77 miljoner pund som gjorde den kroatiske mittbacken till den näst dyraste försvararen genom tiderna.

Gvardiols premiumprislapp är ett resultat av två utmärkta säsonger i Bundesliga, där 21-åringen larmade Europas elit med progressiv fotboll och kraftfull defensiv styrka.

Gabriel Martinelli kanske inte är en out-and-out mittanfallare, men den briljante brasilianaren är för bra för att lämna utanför vår XI.

Martinelli njöt av en ungdomskampanj förra terminen när Arsenal tävlade om Premier League-titeln, Billiga Fotbollströjor vilket avslutade kampanjen som klubbens ledande målskytt med 15 mål i divisionen.

22-åringen är blixtsnabb och virvelvind av arbetstakt och envishet, den perfekta frontmannen för ett lag som vill pressa motståndarlagen till misstag. Victor Boniface (22), Benjamin Sesko (20), Rasmus Hojlund (20) och Evan Ferguson (18) leder nästa generations mittanfallare.

Lämna ett svar