Liverpool tröja med eget namn Kyle Walker ”två gånger” pratade bort från Englands pensionering

Liverpool tröja med eget namn Gareth Southgate har avslöjat hur han två gånger talade ut Englands försvarare Kyle Walker från internationell pension.

Walker gjorde sitt första mål för Three Lions under lördagens oavgjorda 1-1 mot Ukraina i EM-kvalet och öppnade sitt målkonto för England på sin 77:e match.

33-åringen är fortfarande en nyckelfigur för landslaget och kan vara med när England tar sig an Skottland i en vänskapsmatch på Hampden Park på tisdag kväll.

Trots konkurrensen om platserna på högerbacken har Southgate avslöjat hur han övertalade Walker att fortsätta representera England efter var och en av de två senaste stora turneringarna.

”Jag har pratat bort honom från [internationell] pensionering två gånger, efter EM och efter VM”, sa Southgate enligt BBC.

”Jag tror att han älskar att vara här och han har velat fortsätta och nu funderar han på hur många landskamper han kan få.

”Han är kritisk för oss. Om vi pratar om spelare i världsklass i deras position i vårt lag så är han förmodligen en av dem.

”Jag tror att han inte insåg hur mycket värde vi har för honom och hur viktig han är för oss. Han kommer förmodligen inte att tacka mig för att jag delade det.”

The Telegraph rapporterar att Sancho nu kommer att föra samtal med Ten Hag på måndag, där den holländska managern har lämnats ”rasande” över Sanchos offentliga utbrott.

Den saudiska Pro League-sidan Al-Ettifaq var intresserade av ett avtal för att teckna Sancho innan deadline, Inter Miami tröja barn men inget drag förverkligades innan det saudiska fönstret stängdes.

United kunde se till att lossa yttern under transferfönstret i januari och var enligt uppgift öppna för erbjudanden under sommaren, även om inga lämpliga bud kom.

Lämna ett svar