Manchester United tröja billigt Klopp ”riktigt glad” när Liverpool säkrade ”nervös” seger över Sheffield United

Manchester United tröja billigt Liverpools chef Jurgen Klopp erkände att Sheffield United gjorde det ”nervöst” för sitt lag när de kom bort från Bramall Lane med en 2-0-seger på onsdagskvällen.Blades, som välkomnade Chris Wilder tillbaka till dugout efter att ha förlorat med 5-0 mot Burnley i helgen, är rotade i botten av Premier League-tabellen, men Merseyside-dräkten var föga imponerande under stora delar av matchen.

Virgil van Dijk öppnade målskyttet med en nick från en Trent Alexander-Arnold-hörna i den 37:e minuten, men Liverpool byggde inte på den ledningen förrän djupt in i tilläggstiden av andra halvlek när Dominik Szoboszlai gjorde sitt första ligamål för säsongen.

”Riktigt nöjd”, sa Klopp till BBC Match of the Day. ”Det var en väldigt mogen och spänstig prestation – när det blev spännande för dem var det vårt fel men alla var mestadels riktigt koncentrerade och fokuserade. ”Vi lät inte stämningen verkligen hända, jag tror att alla verkligen var redo att göra det och vi lugnade ner det.

“Det första målet var ett fantastiskt mål och det andra målet var enastående – vi skulle ha älskat att ha avslutat det tidigare men det var en fin återhämtning från Darwin och en superpassning.

”Jag skulle ha tagit 1-0 eftersom det var nervigt, varje inkast var den farligaste situationen, det var verkligen svårt att försvara men vi kom igenom det. Vi tar de tre poängen och fortsätter, återhämtar oss och går igen.”

Liverpool ligger kvar på andra plats i Premier League-tabellen med 34 poäng, två efter Arsenal efter 15 matcher.

Aston Villa fortsätter att göra vågor i Premier League den här säsongen när Unai Emerys lag fullbordade en chockseger över Manchester City på onsdagen. Leon Bailey gjorde matchens enda mål på en kväll när de regerande mästarna inte lyckades slå igenom, och Pep Guardiolas män tog bara tre skott. Villa, som inte hade besegrat Man City på tio år, har nu hoppat över sina motsvarigheter i Premier League-tabellen och tagit sig upp till trean på 32 poäng från de första 15 matcherna.

”Det är väldigt speciellt,” sa Bailey till Amazon Prime. ”En kväll som denna är det ännu mer speciellt. Att vinna, göra mål, det är en fantastisk känsla. ”Jag kan inte sätta ord på hur jag känner just nu. Vi visade stor karaktär och jobbade extremt hårt för att ta dessa tre poäng.

Den jamaicanske yttern har utmärkt sig på sistone under Emery, efter att ha kvitterat sin målsiffra från förra säsongen efter att ha gjort sitt fjärde i kampanjen 2023/2024 på onsdagskvällen ”Jag kämpade på under min första säsong men jag visste vad jag var kapabel till”, sa han. ”Folk trodde på mig. Jag är här för att hjälpa så mycket som möjligt, Billiga Fotbollströjor och jag är så tacksam över att kunna göra det.

”Det var en fantastisk match. En fantastisk kväll för fansen. En fantastisk natt för Aston Villa.” På frågan om Villa är med i titeltävlingen sa Bailey: ”Jag har alltid sagt till mig själv att vi inte ska titta på titlar, istället ta saker ett steg i taget. Vi bör förbli ödmjuka och anstränga oss varje dag. ”Då fokuserar vi på utmaningen som ligger framför oss. I slutet av säsongen får vi se vad som händer i slutet.”

Lämna ett svar