Manchester City tröja med eget namn Paris 2-1 Nantes, innan han mötte Dortmund, besegrade Paris Saint-Germain knappt och behöll ledningen i ligan

Manchester City tröja med eget namn Fyra dagar före den ”avgörande striden” med Dortmund i Champions Leagues gruppspel besegrade Paris Saint-Germain Nantes med 2-1, vann sin åttonde raka Ligue 1-seger och befäste sin ledande position. Barcola bröt nollan för Paris innan halvtid, Mohamed kvitterade tidigt i andra halvlek och Kolo Muani avslutade Nantes motstånd i den 83:e minuten.

Kylian Mbappé kände sig inte bekväm under matchen mot Nantes. Den franske superstjärnan halkade in i uppvärmningen, vilket gjorde PSG alarmerande, även om han kunde starta matchen normalt och till och med tvingade målvakten Lafont till en räddning inom de första 18 sekunderna.

Nantes, under bra strategi från nye huvudtränaren Jocelyn Gourvenec, gav Luis Enriques lag en enorm skrämsel med Mollets kanon, som möttes av en utmärkt räddning från Arnau Tenas unga målvakt, som ersatte Donnarumma. En målvakt som blir utvisad och inte kan spela. . Barcelonas akademiprodukt försökte visa att han vill utnyttja möjligheten som ligger framför honom.

Nantes högtryckstaktik gjorde att PSG inte kunde skapa chanser, med långsamma övergångar och inget utrymme. Inför denna situation gick matchen igenom tråkiga perioder, där Mbappé försvann från matchen och gick vilse i det samtidigt som han protesterade mot domaren.

Strax före halvtid hittade PSG-spelarna lugnet genom ett strålande mål från Bradley Barcola. Den före detta Lyon-mannen utnyttjade Vitinhas assist och sköt ett skott över fältet förbi Lafont för att försegla sitt första mål i en PSG-tröja.

I början av matchen utjämnade Nantes genom ett defensivt misstag från en fast boll. Mollet tog en hörna och Egyptens forward Mostafa Mohamed slog Barcola med en första nick.

Med hemmalaget i dödläge försökte Luis Enrique återuppliva anfallet genom bytet av Ousmane Dembélé i den 67:e minuten. Sekunder senare uppmanade PSG till ett regelbrott mot Mbappé från Cömert, men domaren Jérôme Brisard ignorerade det, vilket gjorde Parque de Principe-fansen rasande.

I slutskedet av spelet gick Parislaget ut och belägrade sina motståndare desperat. Luis Enrique blandade återigen om bänken och förstärkte anfallet med Marco Asensio och Kolo Muani. Beslutet visade sig vara det rätta eftersom den före detta Nantes-mannen lyckades trycka in bollen i nätmaskorna ögonblick senare efter att motståndarmålvakten producerat en fantastisk räddning från Lucas Hernándezs insats från nära håll. Marco Asensio, Dembélé och Mbappé gjorde alla nästan det tredje målet för PSG. För PSG, även om segern inte var spektakulär, var det avgörande för att möta Dortmunds utmaning och lagets moral. De kommer att spela nästa match. Onsdagens bud på undvika ytterligare ett nederlag i Champions League.Matchtröjor Fotboll Barn

”Rashford är en fantastisk spelare”, sa Ten Hag vid en presskonferens före matchen mot Bournemouth. ”Vi kan inte bara använda 11 spelare. Han kan inte spela i varje match, och han är inte lika bra som han var förra året , men jag tror att han kommer tillbaka till den nivån. ”Vad jag sa om Scott McTominay och Harry Maguire är att det är upp till dem. Laget kommer alltid att bilda en enhet och de bästa spelarna kommer att göra det bästa laget.” Maguire och McTominay var båda kopplade till flytt från Old Trafford under sommaren, men har dykt upp som nyckelspelare i Uniteds återkomst under Ten Hag. McTominay gjorde två mål mot Chelsea för att bli lagets bästa målskytt den här säsongen, medan Maguire utsågs till månadens spelare i engelska Premier League i november. ”Jag tycker att vi har en stor trupp och det finns konkurrens inom truppen,” tillade Ten Hag. ”Om du vill ha en framgångsrik säsong behöver du fler än 11 ​​spelare. Under varje säsong förändras saker och det handlar om att hitta det bästa laget varje gång säsong. De är här, de är fantastiska spelare som har integrerats i laget. Det är vad du förväntar dig av varje spelare, det måste finnas beslutsamhet att tävla om denna möjlighet.”

United möter Bournemouth på Old Trafford på lördag innan en avgörande Champions League-uppgörelse med Bayern München. För att gå vidare till åttondelsfinal måste de vinna mot de tyska mästarna och hoppas att Galatasaray och Köpenhamn kvitterar i den andra grupp A-matchen. Men Ten Hag insisterar på att hans fokus ligger på Bournemouth. Han sa: ”Som manager tänker min tränarstab och jag alltid på olika scenarier, men nästa match är alltid viktigast. Speciellt i den engelska Premier League, där alla lag kämpar och du behöver ett starkt lag. ”Jag tycker att Bournemouth är i bra form. Vi har sett dem och de är ett väldigt bra, väldigt välbyggt, kapabelt lag. Man måste ge sitt bästa.”

Lämna ett svar