AC Milan tröja slog Newcastle, båda lagen åker ur Champions League

AC Milan tröja-ersättaren Samuel Chukwueze gjorde en sen vinnare och slog Newcastle United med 2-1 i en nervkittlande grupp F-drabbning på St James’ Park i onsdags. Klimaxen av att lämna Champions League.

Newcastle hade nått åttondelsfinal när de tog ledningen genom Joelintons starka anfall i första halvlek, medan PSG låg efter Borussia Dortmund i Tyskland – något som Eddie Howes lag behövde innan avspark. En av scenerna.

Men de sjufaldiga mästarna Milan måste vinna och hoppas på att slå PSG för att gå vidare, men de gick vidare i andra halvlek och Newcastle tog slut och Christian Pulisic kvitterade efter Olivier Girouds passning.

Med båda sidor hungriga efter tre poäng träffades Bruno Guimarães skott mot ribban av Milan-målvakten Mike Maignan innan Rafael Leao träffade stolpen i andra änden.

Milan vann bara en av sina 21 matcher på bortaplan i Europa mot engelska motståndare 2005, men Chukweize gav dem ledningen i den 84:e minuten med ett härligt curlingskott förbi Martin Dubravka. Hade en oförglömlig kväll.

Newcastles frustration var påtaglig vid slutsignalen, medan Milans glädje dämpades när oavgjort 1-1 mot PSG innebar att den franska klubben slutade tvåa i gruppen på åtta poäng, i nivå med Milan. , men head-to-head är ännu bättre. – Header rekord.

Milan gick in i Europa League, medan Newcastle, i botten med 5 poäng, missade det europeiska kriget. Dortmund toppar gruppen med 11 poäng.

”Vi dominerade ibland men behövde förmodligen ett andra mål. Vi försvarade inte de två målen tillräckligt bra”, sa Howe till TNT Sports. ”Båda lagen vill vinna till slut. Vi måste vara modiga och de måste vara modiga.

”Det var en riktigt bra match men vi är väldigt frustrerade över att vi inte gick vidare.”

Newcastle United tröja med eget namn kommer att reflektera över sin kontroversiella straff i sista minuten i Paris förra månaden, som gjorde att Kylian Mbappe kunde rädda en avgörande 1-1-avgörande för Paris Saint-Germain trots Englands laget. Lagets utträde berodde till stor del på en lång skadelista som överväldigade Howes team. brytpunkt.

De saknade verkligen inte energi i första halvlek, eftersom de förlitade sig på energin från Toon Army.

Unge Englands försvarare Fikayo Tomori ingrep briljant för att neka Miguel Almiron när Milan kämpade sig ut från sin egen planhalva.

Det kändes som att det skulle bli något speciellt för Tyneside i den 33:e minuten när Joelinton markerades av 17-årige Lewis Miley innan han sköt ett skott över Maignan.natten.

Till deras förtjänst såg Stefano Piolis lag föryngrad ut efter paus och de kvitterade när Leos låga kryss hamnade vid fötterna på Giroud, som skickligt konverterade. Passande bollen till en annan före detta Chelsea-spelare sköt Pulisic i nätet.

Optimismen på stadion började mattas efter att PSG kvitterat i Tyskland, och även om Leos skott träffade stolpen efter att ha sparkats rent, såg den sista kvällen i gruppspelet ut att vara över innan resten av matchen återställdes. vrida. säsong.

Men det här är inte Newcastles första Champions League-kampanj på två decennier som slutar i bitter besvikelse.

För Milan finns det fortfarande Europa League-spel att se fram emot efter jul.

”Vi måste göra vårt jobb och vinna. Sedan väntar vi på nyheter om ett annat spel,” sa Leo. ”Nu är vi i Europa League – Milan har aldrig vunnit det men vi vill.”