PSG är redo att inkludera ”garanterad exit-klausul” i det nya Mbappe-avtalet

Inter Miami tröja Den franska outfiten är hoppfull att Mbappé kommer att skriva på ett nytt avtal och har till och med gått så långt som att erbjuda honom en ”garanterad försäljning”-klausul, enligt transferexperten Fabrizio Romano. Klausulen skulle förmodligen säkerställa att klubben får en övergångssumma istället för att låta honom gå gratis när han så småningom lämnar.

Mbappe har dock ”förkastat” erbjudandet och har inte för avsikt att teckna ett nytt avtal. Han kommer att fortsätta träna borta från huvudtruppen inför den nya säsongen.

24-åringen har möjlighet att förlänga sitt kontrakt efter utgångsdatumet 2024 med ytterligare ett år. Men i juni informerade han PSG om att han inte skulle ta det alternativet.

Den senaste utvecklingen kommer att fånga uppmärksamheten från Premier Leagues största klubbar, som kan tänkas kapa en affär för spelaren när han är tillgänglig på en gratis transfer nästa sommar.

Managern Jurgen Klopp skrattade åt förslagen att klubben skulle kunna värva Mbappé. ”Jag kan säga att jag tycker att han är en riktigt bra spelare, men de ekonomiska förutsättningarna passar oss inte alls. Jag skulle inte vilja förstöra historien nu, men så vitt jag vet finns det inget med det.”

Fram till nyligen var det ovanligt att spendera den här typen av pengar på unga, relativt oprövade spelare. Det ansågs vara för stor risk att investera så mycket i ren potential.

Tillkomsten av analyser i spelet har dock ändrat prioriteringar, vilket innebär att klubbar är mindre villiga att spendera ett premiumpris på äldre stjärnor med många mil på klockan och inget andrahandsvärde. Att köpa unga innebär att en klubb kan få längre ut av en lovande yngling om de kommer bra och kan bli mer lönsamma i det långa loppet.

Om dessa värvningar lönar sig för dessa klubbar återstår att se. Som den här listan över de käraste ungdomarna visar, kan den ibland bli hit och miss.

Pulisic tog en vinnare av Uefa Champions League under sin andra säsong, men misslyckades med att påverka under sina fyra år i klubben. Billiga Fotbollströjor Han lämnade Stamford Bridge i somras för att ansluta till AC Milan.

Lämna ett svar