Barn Fotbollskläder Manchester City v Arsenal – Kombinerad XI

Barn Fotbollskläder Manchester City och Arsenal kolliderar i Premier League i kväll, när tabellens två bästa möts i en potentiell titelavgörande på Etihad.

De två lagen har bekvämt varit de bästa i Premier League den här säsongen, med Mikel Artetas Arsenal som utmanare till Citys senaste dominans av divisionen. Det lovar att bli en match som måste ses på onsdag kväll, eftersom de två utmanarna går tå till tå.Även om det finns en känsla från vissa att Edersons standarder har sjunkit den här säsongen, förblir han en idealisk målvakt för kraven från Pep Guardiolas lag.

Brasilianaren har vunnit fyra Premier League-titlar på fem försök och har tagit divisionens guldhandske vid tre tillfällen, medan hans distribution har gjort Ederson till ett unikt vapen för City över korta eller långa avstånd.

Han stoltserar med den bästa noggrannheten för långpass i Premier League den här säsongen bland målvakter och får nicken över Aaron Ramsdale med tanke på hans beprövade erfarenhet av att prestera i de största matcherna.

Högerback: Ben White – Arsenal

Ben White har varit en uppenbarelse sedan han bytte från en central roll till högerback den här säsongen, och framstår som en av de mest konsekventa artisterna på Mikel Artetas sida. 25-åringen är proaktiv i bollinnehavet och framåttänkande, samtidigt som han stoltserar med bollen för att enkelt kliva in på mittfältet.

Lägg till hans bekvämlighet i att röra sig inåt för att bilda en backtrea och det är den typ av intelligens i spelet och taktisk mångsidighet som kanske bara kan beundras i motståndarens dugout den här veckan.

Mittback: John Stones – Manchester City

John Stones njuter verkligen av sin fotboll just nu.

Manchester Citys försvarare har tagit på sig en unik roll i Pep Guardiolas plan, en som har lett till en rad imponerande resultat. Stones har flimrat mellan rollerna på högerbacken, mittförsvaret och på mittfältet, och ägnat mycket av sin tid åt att våga sig framåt för att slå sig samman med Rodri i en dubbeltapp vid basen av mittfältet.

Det krävs en briljant fotbollsspelare för att genomföra den spelplanen och vara så anpassningsbar. Stones är just det.

Mittback: Ruben Dias – Manchester City

Ruben Dias återkomst har varit en viktig orsak till hans lags uppgång i resultat, med City obesegrade i alla tävlingar sedan försvararens återkomst efter ett problem med hälsenan.

Den portugisiska landslagsspelaren har varit i fin form de senaste veckorna och City har bara släppt in sju ligamål sedan Dias återvände till startsidan från skada i början av februari.

Han var enastående över båda benen när Pep Guardiolas lag besegrade Bayern München för att nå semifinalerna i Champions League, och producerade den sortens kropp-på-linjen-försvar som har varit hans signum sedan han kom till Etihad.

En naturlig ledare och befallande närvaro, men med allt lugn i besittning av en Guardiola-försvarare, är han utan tvekan Europas ledande mittback just nu. City har en bättre vinstprocent, och har gjort fler mål och släppt in mindre per match, med Dias i kanten den här säsongen. En spelare som ofta tar med sig det bästa från omgivningen.

Vänsterback: Oleksandr Zinchenko – Arsenal

Oleksandr Zinchenko möter sitt tidigare lag på onsdag kväll, då Arsenals vänsterback ser ut att ta sitt nya lag ett steg närmare Premier League-titeln.

Zinchenko vann fyra ligatitlar under en dekorerad karriär i Manchester City och jagar nu en femte vinnarmedalj i Arsenals färger, efter att ha haft en transformativ inverkan på Mikel Artetas förbättrande lag.

Ukrainarens taktiska intelligens och teknik har gjort det möjligt för honom att anta en inverterad ytterbacksroll, en som har sett Zinchenko driva inåt för att överbelasta mittfältet och bidra till Arsenals förmåga att bygga bakifrån. Hans anpassningsbara roll har varit en viktig del av Artetas taktiska plan, med Zinchenko en integrerad del av klubbens oväntade titelutmaning. Ett fantastiskt tillskott på Emirates.

Mittfält: Rodri – Manchester City

Erling Haaland kan ha dominerat rubrikerna i Manchester City den här säsongen, men det finns ett argument för att Rodri har blivit den viktigaste kuggen i Pep Guardiolas vinnarmaskin.

Spanjoren är kanal för Citys dominerande sida, som leder Premier League för beröring (2818) och får ett pass (91,4%) som ingen mittfältare i divisionen kan matcha.

Lägg till ett rykte om att leverera viktiga mål vid det stora tillfället och närvaro och balans som har lagt till grus till ett lag som jagar historia, Rodri är utan tvekan den bästa mittfältsankaren i världsfotbollen just nu.

Mittfält: Kevin De Bruyne – Manchester City

Kevin De Bruyne fortsätter att skapa chanser i en oöverträffad takt, efter att ha fått 15 assist i ligan i Premier League den här säsongen.

Belgarens förmåga att skapa målmöjligheter är en anfallares dröm och De Bruyne blev nyligen den femte spelaren att nå ett sekel av Premier League-assist, och uppnådde bedriften snabbare än något av namnen före honom på bara 237 matcher.

Anfallare: Erling Haaland – Manchester City

Erling Haaland och rekordstora bragder har gått hand i hand den här säsongen.

Aldrig tidigare har en fotbollsspelare anlänt till Premier League och tagit så lite tid på sig att göra den här nivån av genomslag, med Haaland som hade utplånade rekord som hade stått ett tag. Det har varit en otacksam uppgift för våra skribenter, PSG fotbollströja barn som har behövt uppdatera listor över rekord och prestationer nästan varje vecka.

Lämna ett svar