Barn Fotbollskläder Spurs går med i kapplöpningen om att värva tidigare Arsenal-mittfältare

Barn Fotbollskläder Tottenham har anslutit sig till racet om att värva Arsenals förre mittfältare Matteo Guendouzi från Marseille.

Guendouzi drar till sig intresse från ett antal Premier League-klubbar och förväntas lämna Marseille i sommar, med Aston Villa, West Ham och Newcastle bland de sidor som krediteras med intresse för den franska landslagsspelaren.

Get French Football News rapporterar att Villa leder jakten på Guendouzi och har en fördel på grund av närvaron av tidigare Arsenal-tränaren Unai Emery och ex-Marseille-lagkamraten Boubacar Kamara på Villa Park, men kan nu få konkurrens från fotbollbloggar.com.

Norra Londonborna vill förbättra sina mittfältsalternativ och överväger en strategi för 24-åringen, som värderas till cirka 32 miljoner euro på The Stade Vélodrome. Guendouzi ingick i den franska truppen som nådde VM-finalen i Qatar i vintras, men har sett sin roll minskad i Marseille de senaste veckorna.

Mittfältaren har bara startat en av klubbens fem senaste Ligue 1-matcher när Marseille närmar sig Champions League-kval.

Guendouzi gjorde 82 matcher i alla tävlingar för Arsenal, men fick lämna efter ett fall-out med manager Mikel Arteta. Han tillbringade tid på lån hos Hertha Berlin och Marseille innan han skrev på för det senare i ett permanent avtal värt 9 miljoner pund förra sommaren.

Saliba har spelat huvudrollen sedan han återvände till klubben från ett lån till Marseille förra säsongen och har varit en central del av Arsenals titelutmaning under Mikel Arteta under den pågående kampanjen.

Saliba har inte varit med sedan han tog upp frågan mot Sporting Lissabon i mars och Arsenal har bara hållit nollan i hans frånvaro. Liverpool tröja herr RMC rapporterar att invånarna i norra London vill belöna Salibas betydelse med ett nytt långsiktigt kontrakt och förbli i förhandlingar för att förlänga hans avtal.

Lämna ett svar