Billiga Fotbollströjor EM 2024: Varje lag ska ha kvalificerat sig och vad England, Skottland och Wales behöver göra

Billiga Fotbollströjor Euro 2024-bilden blev lite tydligare den här veckan när tre lag bokade sin plats vid nästa sommars turnering i Tyskland.

Som värdnation kvalificerade tyskarna automatiskt till EM, medan de återstående 23 återstående platserna avgörs av en kvalturnering och slutspel.

Lagen som slutar etta och tvåa i de tio kvalgrupperna kommer att fylla 20 platser. De tre sista platserna kommer att avgöras av slutspelet i mars 2024.

Tolv nationer kommer att tävla i slutspelet, men vem som utgör dessa lag kommer inte att avgöras av deras slutliga placering i kvalgrupperna. Istället är det baserat på deras prestationer i Uefa Nations League 2022/23.

Alla lag har kvalificerat sig till EM 2024 hittills

Tvåfaldiga vinnare Frankrike beseglade kvalificeringen EM 2024 med en 2-1-seger över Nederländerna på fredagen. De toppar grupp B med ett rekord på 100 procent efter att ha vunnit alla sex kvalmatcher med två matcher kvar.

Belgien höll ut för en 3-2-seger över Österrike för att säkerställa att de kommer att sluta i de två bästa i grupp F och dyka upp i sin sjunde stora europeiska final nästa år.

Roberto Martinez Portugals lag slog Slovakien med samma poäng för att boka sin plats i turneringen, efter att ha vunnit alla sju kvalmatcherna hittills. De behöver bara en poäng till för att säkra topplaceringen i grupp J.

Tyskland kvalificerade sig automatiskt som turneringsvärdar.

Vad England, Skottland och Wales behöver göra för att kvalificera sig.

England: De tre lejonen behöver bara en seger till för att kvalificera sig till EM 2024. Seger över Italien på tisdagen skulle praktiskt taget säkra topplatsen. För att England inte ska kvalificera sig måste Italien slå England och vinna ytterligare två av sina fyra sista matcher, och Ukraina skulle behöva vinna sina tre sista kvalmatcher.

Skottland: Om Norge misslyckas med att slå Spanien på söndag kommer skottarna att kvalificera sig till EM. Seger över Georgien den 16 november skulle innebära att Skottland även kvalificerade sig.

Wales: Automatisk kvalificering är ett långskott, Barcelona Tröja 2024 eftersom Dragons ligger fyra i gruppen på fem poäng. De måste slå Kroatien på söndag och förbättra sina resultat under de två sista gruppspelen för att sluta bland de två bästa. Om de inte gör det är Wales nästan säker på att kvalificera sig till slutspelsturneringen.

Lämna ett svar