Billiga Fotbollströjor Liverpool slåss för Diaz efter att Colombians pappa kidnappades

Billiga Fotbollströjor Liverpool ”kämpade för Luis Diaz” under söndagens 3-0 hemmaseger mot Nottingham Forest i Premier League när colombianska myndigheter söker efter Diaz kidnappande far.

Colombias president Gustavo Petro sa att kidnapparna försökte bortföra Diaz föräldrar nära deras hem i Colombia på lördagen, men hans mamma, Silenis Marulanda, räddades. Myndigheterna arbetar för att rädda Diaz pappa.

Anfallaren missade Liverpools match mot Nottingham Forest på grund av incidenten.

Klopp berättade för reportrar att den colombianska landslagsmannen ville återvända hem, men sa inte om han skulle göra det.

”Jag ville inte göra spelet större än det var, men det var, vi försökte hjälpa Lucho med kampen vi satte in”, sa Klopp och syftade på Diaz smeknamn.

”Självklart ville vi hjälpa, men vi kunde inte riktigt hjälpa, så det enda vi kunde göra var att kämpa för honom, och det var vad barnen gjorde.”

Fotbollströjor Billigt Liverpools anfallare Diogo Jota höjde Diaz nummer 7 tröja i en uppvisning av stöd efter att ha gjort matchens första mål när mästarna 2019-20 flyttade till 23 poäng från 10 matcher Fjärde plats.

Det colombianska fotbollsförbundet uppmanade kidnapparna att släppa fadern till den 43-faldiga landskampen.

”Vi kräver en omedelbar och ovillkorlig frigivning av Luis Manuel Diaz (far till Luis Fernando Diaz) från hans kidnappare”, sa det colombianska fotbollsförbundet i ett inlägg på X, tidigare känt som Twitter.

”Fotboll är fred. Lucho, vi är med dig. Colombia är med dig.”

Colombiansk polis har meddelat en belöning på 200 miljoner colombianska pesos (48 300 USD) för information som leder till räddningen av Diaz far.

Lämna ett svar