billiga fotbollströjor Messi vinner Ballon d’Or för åttonde gången som världens bästa spelare

billiga fotbollströjor Lionel Messi slog årets spelare i UEFA och tredubblade Manchester Citys Erling Haaland och vann titeln för åttonde rekordtiden på måndagen Ballon d’Or för världens bästa spelare.

Inter Miamis Messi, som senast vann priset 2021, spelade en nyckelroll i att leda Argentina till sin första VM-titel på 36 år, och slog de försvarande mästarna Frankrike i förra årets final.

36-åringen är nu tre Ballon d’Ors före rivalen Cristiano Ronaldo, som vann den sista av sina fem Ballon d’Or 2017. Messi har nu slutat bland de tre bästa med rekord 14 gånger totalt och slutat tvåa. fem gånger.

”Jag kunde inte ha föreställt mig att jag skulle ha en sådan här karriär. Allt jag har uppnått. Jag har haft förmånen att spela för det bästa laget i världen, det bästa laget i historien. Det är fantastiskt att vinna dessa individuella troféer. Att vinna America’s Cup Championship och sedan vinna världscupen, det är fantastiskt, sa Messi.

”Alla dessa utmärkelser (Ballon d’Or) är speciella av olika anledningar”, tillade han.

”Jag är glad över att bli uppmärksammad, tack vare det vi har uppnått med landslaget”, sa Messi till Reuters.

”VM-titeln vi har jagat i flera år gör den ännu mer speciell.”

På frågan om han skulle hålla fast vid VM 2026 sa Messi: ”Jag tänker inte på det. Jag kommer att njuta av (min karriär) dag för dag. Copa America kommer att hållas i USA först (2024) . (VM), jag tänker inte på det.”

Tidigare har Messis VM-vinnande lagkamrat Emiliano Martinez vunnit Lev Yashin Award för världens bästa målvakt.

Den spanska dam-VM-mästaren och Barcelonas mittfältare Aitana Bonmati vann Damernas Ballon d’Or.

”Det är en individuell trofé men det skulle inte vara möjligt utan laget”, sa hon till reportrar.

Messi vann sin första Ballon d’Or 2009 och fortsatte med att vinna fyra raka Ballon d’Ors före 2012, och slutade tvåa bakom Haaland vid UEFA-utmärkelserna i augusti. .

Haaland, 23, är en av favoriterna att vinna sin första Ballon d’Or efter att ha gjort 52 mål på 53 matcher i alla tävlingar förra säsongen, vilket hjälpte City att vinna Champions League, Premier League och FA-cupen.

Men Argentinas magiska prestation vid VM i Qatar hjälpte Messi att slå den norske forwarden och vinna guldbollen och silverstöveln för bästa spelare (7 mål och 3 assist).

VM är den enda stora trofén som saknas i Messis CV, där Argentina gottgör sin finalförlust mot Tyskland 2014, och i mars i år blev han bara den tredje spelaren i historien att göra 100 internationella mål.

Fotbollströja barn Messi vann också Ligue 1-titeln med Paris Saint-Germain innan han flyttade till Inter Miami, där han hjälpte MLS-laget att vinna Ligacupen – deras första stora trofé.

Real Madrids och Englands mittfältare Jude Bellingham vann Copa Award för bästa spelare under 21, medan klubbkamraten Vinicius Junior tilldelades Copa Award för sitt humanitära arbete utanför planen.

Lämna ett svar