Fotbollströjor med tryck Manchester City och West Ham övervakar Nantes vänsterback Quentin Merin

Fotbollströjor med tryck Manchester City och West Ham United, följer utvecklingen av Nantes vänsterback Quentin Merin, har källor bekräftat.

Sedan han flyttades upp från ungdomslagen har 21-åringen snabbt etablerat sig som en nyckelstartare för Ligue 1-laget, särskilt hjälpt dem att vinna Coupe de France ära 2022.

Merlin, som har representerat Frankrike på ungdomsnivå och förväntas hamna på seniorsidan, har många beundrare över hela Europa och hans utveckling har inte gått obemärkt förbi.

Manchester City och West Ham sägs vara ute efter att lägga till djup på vänsterbacken, där båda sidor skickar representanter till Frankrike för att skydda Merlin minst en gång den här säsongen.

Intresset för Merlin växer dock snabbt, och Bayern München, RB Leipzig, Napoli och Celtic har alla också hållit koll på honom de senaste månaderna.

Fotbollströjor barn med eget namn Merlin kan också ges chansen att fortsätta sin snabba uppgång i sitt hemland, med både Paris Saint-Germain och Lyon fans.

Nantes har knutit Merin till 2026, så det finns ingen omedelbar risk att han lämnar på ett sänkt prisavtal inom en snar framtid.

Även om Merlin främst spelar som vänsterback kan han även spela som ytterback och ortodox ytter.

Efter en skakig start på säsongen har Nantes nu vunnit fyra av sina sex senaste Ligue 1-matcher för att klättra till sjua i tabellen och är nu bara en poäng från de europeiska platserna.

Lämna ett svar