Billiga Fotbollströjor Tottenham Hotspur 1-4 Chelsea: Spelarbetyg för Pochettinos vinst sedan han återvände till niomanna Spurs

Billiga Fotbollströjor Tottenham Hotspur Stadium – Chelsea avslutade Tottenham Hotspurs obesegrade start på Premier League-säsongen med en 4-1-seger i ett tätt Londonderby.

Spurs fick röda kort i både första och andra halvlek och straffades till slut för att de höll fast vid sina offensiva principer.

Mauricio Pochettinos återkomst till norra London blev på något sätt en underintrig i kaoset på planen, där Blues behöll sitt lugn i de sista ögonblicken för att slita isär värdarna.

Hur spelet utvecklas
Spurs tog ledningen med sex minuter kvar. Hemmalaget frestade Chelsea att pressa in dem på sin egen planhalva, så att de kunde flytta bollen snabbt genom det tredje området. Pape Matar Sarr passerade Dejan Kulusevski ut till höger och svensken skar in för att skjuta, men hans skott avleddes förbi Levi Ko Levi Colwills närmaste stolpeavkastning.

Chelsea fann sig nästan kvittera ögonblick senare när Pedro Polo konverterade bollen billigt efter ett inkast. Nicholas Jackson brast in i rutan för att avvärja Mickey van de Veens utmaning, men blockerades av Guglielmo Vicarios fantastiska låga skott.

Spurs trodde att de hade ett andra mål på sitt nästa anfall när Son Heung-min slog fast vid Brennan Johnsons låga kryss, men koreanens försök underkändes knappt för offside.

Mitt i första halvlek trodde Chelsea att de hade kvitterat, men VAR förnekade det. Tottenham överrumplades av en snabb kontring, med Christian Romero som släpade fram och Raheem Sterling sköt in bollen från nära håll, men när Polo försökte tackla träffade bollen hans hand och målet släcktes.

Några minuter senare kvitterade Chelsea igen. Moises Caicedo slog ett fint skott från långt håll i det nedre hörnet men Jackson ansågs ha varit något offside, vilket blockerade Vicarios syn – ett beslut som kom efter att det bekräftades efter ytterligare en långvarig VAR-kontroll.

En efterföljande VAR-kontroll visade dock att Romero hade hindrat Enzo Fernandez när han försökte förneka den initiala faran, och Chelsea tilldelades en straff, med mittbacken utvisad för en farlig foul. Cole Palmer klev upp och tog dödläget precis innanför stolpen.

Chelsea försökte dra nytta av en enmansfördel och sköt bollen i nätet genom Jackson, även om Sterling var offside när han tog emot bollen bakom och gästerna återigen nekades av flaggan.

Det var inte mycket bättre för Tottenham i andra halvlek, med Destiny Udoji som plockade på sig ett andra gula kort för en överhastad utmaning på Sterling och Jackson fick bara bort från den efterföljande frisparken. El-Emile Hojberg gjorde en rensning vid målet linje för att blockera målet.

Vicario gjorde två fina räddningar för att neka Jackson och Palmer innan Chelsea såg ut att utöka sin fördel och hamnade offside.

Nästa upp för Vicario var Marc Cucurella, som gjorde ett briljant sätt att slå Spurs höga försvar men nekades med en bredräddning.

Men Tottenhams motstånd bröts efter 75 minuter när Sterling framgångsrikt bröt igenom offsidefällan och den här gången rullade Jackson in bollen i mål.

Anmärkningsvärt nog hade Spurs bollen i nätmaskorna nästan omedelbart efter avspark, med Eric Dier som volley in från en lång frispark i straffområdet, men det var bara det senaste målet att dömas bort för offside.

Ytterligare en frispark förstörde nästan Chelsea när Rodrigo Bentancur misslyckades med att vrida kroppen i tid för att få ett bra mottagande och nickade utanför från nära håll.

Tottenham kastade diskbänken mot Chelsea i deras försök att kvittera och kom nära när Son Heung-min körde igenom, men Roberto Sanchez gjorde en avgörande räddning.

Chelsea attackerade sedan i andra änden och frös spelet med ytterligare en briljant kontring, där Jackson gjorde två poäng innan han fullbordade ett hattrick i ett nästan identiskt drag för att ta alla tre poängen.

Fotbollströjor Billigt Tottenham Hotspur spelarbetyg (4-2-3-1)

Målvakt: Guglielmo Vicario – 8/10 – Gjorde en rad fantastiska räddningar för att hålla Spurs kvar i matchen. Tvingas spela rollen som sopare i andra halvlek.

RB: Pedro Polo – 3/10 – Utslag i båda ändarna av banan. Han försökte trycka fram bollen vid varje tillfälle, men Chelsea straffade honom för hans hänsynslösa beteende.

CB: Cristian Romero – 1/10 – Fick tidigt en cynisk spark. Strax efter straffades han för en hård utmaning på Enzo Fernandez.

CB: Micky van de Ven – 5/10 – Håll jämna steg med en ganska vältränad Jackson som ådrog sig en hälsenaskada i slutet av första halvlek.

LB: Destiny Udogie – 1/10 – Som Romero fick en andra chans att förbli disciplinerad, men misslyckades.

CM: Yves Bissouma – 5/10 – Ville ha för mycket tid för att kontrollera spelet på mittfältet.

CM: Papu Mattar Sarr – 7/10 – För andra veckan i rad klev Sarr upp och såg ut att vara den mest seniora av Tottenhams mittfältare.