Portugal tröja med eget namn Sassuolo 0, Roma 2: Matchens höjdpunkter

Portugal tröja med eget namn Roma kanske trampar över hela sin Serie A-tävling, men vi har sett kraven på en kompakt matchlista störa äppelvagnen tidigare. Inför en snabb vändning efter onsdagens spännande comeback med två mål mot Bayern München i Champions League, om Roma någonsin skulle tappa mot en ligamotståndare, så var detta verkligen dagen. Även med ynka fem poäng från sina första sju matcher, hade Sassuolo tillräckligt med ande för att rubba Giallorosse, som var på väg för sin åttonde raka ligaseger.

Men om du vet något om just detta Roma-lag, då vet du att de inte erbjuder några ursäkter. Oavsett om de möter mäktiga Barcelona på Stadio Olimpico eller åttonde plats Sassuolo på vägen inför en glest packad publik, träffar Alessandro Spugnas sida nästan alltid sitt spår.

Och även om det tog lite längre tid än vanligt och inte var lika rungande som många av deras senaste ligaspel, fick Roma jobbet gjort i eftermiddags. Efter en kort inställningsperiod, inklusive några nästan-missar, drog Roma första blodet i den 15:e minuten när kaptenen Elisa Bartoli skar in från vänsterkanten och hittade Manuela Giugliano läger utanför straffområdet. Efter en briljant första touch där hon avgjorde bollen och vände sig förbi försvararen i en jämn rörelse, drog Giugliano av målvakten från sin linje innan hon satte in bollen innanför högra stolpen för att ge Roma en ledning på en noll.

Barbara Latorre fördubblade nästan Romas ledning fyra minuter senare när hon vecklade ut en vackert upphöjd boll från 25 yards, men den spanska forwardens skott böjde sig inte tillräckligt snabbt för att falla i det övre vänstra hörnet. Det skulle ha varit en sprakande insats för hennes första Roma-mål, men skottet dök kanske en sekund för sent.

Sassuolo lyckades hejda strömmen under resten av första halvlek, men alla som såg den här matchen visste att Roma inte var färdiga med att samla Sassuolos själar. Medan en ettmålsledning ofta kan vara farlig, agerade Giallorosse snabbt för att ta bort alla tvivel från den här matchen och gjorde ett kaotiskt men till slut avgörande mål i den 51:a minuten.

Och än en gång spelade Bartoli facilitatorn, chippade in en boll i området från 30 yards och hittade Emilie Haavi på högerkanten av boxen. Efter att ha vunnit nicken skar Haavi in från höger sida av kassen och drog in hela fyra försvarare i sin bana när hon vred och vände sig in i rutan.

Medan det kändes som att Haavi i huvudsak vred sig i vinden, gjorde Saki Kumagai ett smart litet drag och gled mellan försvararna när de var upptagna med att spåra Haavi. Därifrån hade Haavi sinnesnärvaro att släppa bollen genom en liten ficka av utrymme, spela Kumagai till tröskeln till målet för en tap-in.

Säg det ett dussin gånger, och du har fortfarande inte sagt det tillräckligt: Romelu Lukaku har varit en gudagåva för Giallorossi. Roma-anfallaren, som köptes på torrlån från Chelsea i augusti, har slagit till i den italienska huvudstaden. På 1 136 minuter i alla tävlingar har den 30-årige belgiske anfallaren hittat nätmaskorna nio gånger – att 0,71 mål per 90 minuters klipp troligen är ohållbart, men Lukaku har levererat det bästa anfallsspelet Roma har sett sedan Edin Dzekos capocannoniere säsongen 2017.

När det kommer till just det här förhållandet har det bara varit leenden. Det finns dock ett litet problem – Roma har inte en möjlighet att köpa Lukaku direkt efter att hans lån löper ut den 30 juni 2024. Förra månaden diskuterade vi möjligheten att Roma och Chelsea helt enkelt skulle byta anfallare, med Tammy Abraham som återvänder till Chelsea i utbyte (eller åtminstone som motvikt) mot Lukaku.

Med en prislapp på 40 miljoner euro kommer Romas generalchef Tiago Pinto sannolikt att göra vad som krävs för att sänka priset. Ändå gav Il Tempo några goda nyheter för Pinto och resten av Giallorossi-mässingen. Enligt den romerska tidningen vill Lukaku återvända till Roma nästa säsong och därefter, Billiga Fotbollströjor barn vilket potentiellt ger Giallorossi ett försprång i förhandlingarna.

Även om de två klubbarna har ett produktivt samarbete, kommer Chelsea sannolikt inte att ge Roma någon rabatt för vänner och familj, och om Lukakus återuppvaknande fortsätter under våren, kan Blues mycket väl vilja ha mer än 40 miljoner euro för Lukaku. Ändå, med tanke på historien mellan de två klubbarna och Lukakus önskan att stanna kvar i Rom, finns optimismen i överflöd, även med José Mourinhos osäkra framtid på bänken.

Lämna ett svar